Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Kör Schyst: Musikpiraterna – om ärlighet

Musikpiraterna är historien om när några av bilarna i staden fångar in musik, gratis. De ser inga problem med det, eftersom musiken ändå fanns där ute och att alla andra gjorde ju det. Den här historien tar upp ett problem som är stort idag: illegal nedladdning av musik och film från internet. Frank ser hur de andra bilarna beter sig och bestämmer sig för att lära musikpiraterna en läxa. Samtidigt får man lära sig om ärlighet och att inte ta andras idéer och göra dem till egna.

Denna Emmy® belönade animerade serie presenterar olika karaktärer i form av bilar. Varje avsnitt i serien är utformat för att lära barnen något, t.ex. om respekt, hänsyn eller rättvisa. Serien fokuserar på 9 stycken bilar med sina egna unika personligheter. Serien är baserad i staden Auto där livet är bra - men inte perfekt. Födelsedagar firas, fotbollsmatcher vinns och äventyr utforskas. Bilarna måste gå till skolan och följa reglerna.

Det som händer karaktärerna i Kör schyst liknar vad barn möter varje dag i sina egna liv. Kör schyst är avsett som ett verktyg för att hjälpa till att bygga positiva värden och uppmuntra barn att stärka sina karaktärer, relationer och personliga mål.

Artikelnummer
KMEDIA1323
200,00 kr

Avsnittet av ”Kör schyst!” tar upp ämnet ärlighet. Några av bilarna i staden Auto har hittat gratis musik, men är det verkligen rätt att ta musik bara för att ”alla andra gör det”?

Skolans värdegrund och uppdrag

Skolan har i uppdrag att förmedla och förankra grundläggande värden och främja elevernas lärande för att därigenom förbereda dem för att leva och verka i samhället.

Genom undervisningen i ämnet samhällskunskap ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:

• reflektera över hur individer och samhällen formas, förändras och samverkar.

Undervisningen i engelska ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 1-6

Lyssna och läsa – reception
• Tydligt talad engelska och texter från olika medier.
• Filmer och dramatiserade berättelser för barn och unga.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto