Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Kör schyst!: Jordskredet – om uppriktighet

Jordskredet är historien om när Maria ”räddar” två små bilar från att bli täckta av ett jordskred. Problemet är bara att det var Maria som orsakade jordskredet när hon var ute och träningskörde, fast Professorn hade sagt till henne att inte åka där för att marken kunde ge vika.

När alla sedan börjar hylla henne och belönar henne med ett pris upptäcker Maria hur svårt det ibland är att vara uppriktig. Om hon inte säger något alls får hon priset, men måste fortsätta ha dåligt samvete och ljuga om vad som hände. Om hon berättar sanningen kanske hon inte alls får priset och hon kanske förlorar sina vänners respekt.

Om serien
Denna Emmy belönade animerade serie presenterar olika karaktärer i form av bilar. Varje avsnitt i serien är utformat för att lära barnen något, t.ex. om respekt, hänsyn eller rättvisa. Serien fokuserar på 9 stycken bilar med sina egna unika personligheter. Serien är baserad i staden Auto där livet är bra - men inte perfekt. Födelsedagar firas, fotbollsmatcher vinns och äventyr utforskas. Bilarna måste gå till skolan och följa reglerna.

Det som händer karaktärerna i Kör schyst liknar vad barn möter varje dag i sina egna liv. Kör schyst är avsett som ett verktyg för att hjälpa till att bygga positiva värden och uppmuntra barn att stärka sina karaktärer, relationer och personliga mål.

Artikelnummer
KMEDIA1325
200,00 kr

Det här avsnittet av Kör Schyst! berättar om Maria som ”räddar” två små bilar från att bli täckta av ett jordskred. Problemet är bara att det var Maria som orsakade jordskredet.

Skolans värdegrund och uppdrag

Skolan har i uppdrag att förmedla och förankra grundläggande värden och främja elevernas lärande för att därigenom förbereda dem för att leva och verka i samhället.

Genom undervisningen i ämnet samhällskunskap ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:

• reflektera över hur individer och samhällen formas, förändras och samverkar.

Undervisningen i engelska ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 1-6

Lyssna och läsa – reception
• Tydligt talad engelska och texter från olika medier.
• Filmer och dramatiserade berättelser för barn och unga.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto