Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Fy fan vad vi är bra – Välj rätt gymnasieskola

I slutet av februari varje år väljer ca 110.000 niondeklassare gymnasieskola. När de tillsammans med sina föräldrar ska välja utbildning konkurrerar skolorna med påkostade broschyrer. Vissa väljer skola för att få jobb, andra för att de vill läsa vidare. Men vem vet om deras skola leder till jobb, högskola eller arbetslöshet?

Detta är en avslöjande dokumentär om skillnaderna i gymnasieskolan. Med hjälp av unik statistik granskar och jämför vi Sveriges sämsta respektive bästa gymnasieskolor och resultatet blir överraskande. Vad händer när vår reporter ger sig ut på en roadtrip för att besöka dessa skolor? Vilka är skillnaderna som skapar så stora klyftor i skolornas resultat?

Vi intervjuar bland andra utbildningsminister Jan Björklund, socialdemokraternas skolpolitiske talesperson Mikael Damberg, Lärarnas riksförbunds ordförande Metta Fjelkner samt rektorer, skolpolitiker, representanter för Skolverket, föräldrar och elever.

Artikelnummer
KMEDIA1382
200,00 kr

Detta är en avslöjande dokumentär om skillnaderna i den svenska gymnasieskolan. Med hjälp av unik statistik samt intervjuer granskas och diskuteras Sveriges sämsta respeltive bästa gymnasieskolor.

Undervisningen i samhällskunskap ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9

Samhällsresurser och fördelning
• Arbetsmarknadens och arbetslivets förändringar och villkor, till exempel arbetsmiljö och arbetsrätt. Utbildningsvägar, yrkesval och entreprenörskap i ett globalt samhälle. Några orsaker till individens val av yrke och till löneskillnader.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto