Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Fobier – Fångad i fobi

”Filmen var bra, den var informativ och lagom lång! Fakta kom i lagom hastighet.” - Lärare, årskurs 9

”Man ska titta på den här filmen för att få en större förståelse om hur fobier är att ha i vardagen och hur man kan gå till väga för att få hjälp.” - Elev, årskurs 9

Ungefär 5-10 % av Sveriges befolkning lider av en orimlig rädsla för något. De allra vanligaste rädslorna är för spindlar, ormar och höjder. Men det är först när rädslan övergår till en fobi som det kan få allvarliga konsekvenser.

I den här filmen får vi träffa Liv som hade ormfobi fram tills för två år sedan. Hon berättar hur hon gick från att inte kunna ta en promenad i skogen till att jobba på en djurpark med att hålla i ormklappning. Vi får även träffa Philip, som är psykolog och forskare inom fobier. Han hjälper oss att svara på frågor som varför vi har fobier och vad som händer i hjärnan. Dessutom träffar vi Jonas som är psykolog och berättar hur man genom KBT behandlar fobier.

Artikelnummer
KMEDIA1710
200,00 kr

Ungefär 5-10 % av Sveriges befolkning lider av en orimlig rädsla för något. Hur behandlar man dessa fobier? Vi träffar experter på ämnet samt några som har problem med fobier.

Undervisningen i Biologi (högstadiet) ska behandla följande innehåll enligt läroplan:
• Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Vanligt förekommande sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto