Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Encyklopedi – Napoleon

Napoleon Bonaparte är en av de mest omtalade personerna i historien. I det här programmet får vi följa den unga pojken från Korsika och se hur han blev fältherren och Kejsaren Napoleon. Programmet visar hur Napoleon tar över makten i Frankrike och snart stora delar av Europa. Napoleon Bonaparte kunde inte behålla riket han hade skapat, men han ses idag som en mycket viktig historisk person.

Encyklopedi är en serie korta program om kända historiska personer och deras verk, perfekta som introduktioner eller presentationer på lektioner i skolan.

Artikelnummer
KMEDIA1328
200,00 kr

Det här programmet presenterar Napoleon Bonaparte. Hur han var en erövrare, tyrann och nationalhjälte på samma gång. Ingår i serien Encyklopedi.

Genom undervisningen i ämnet historia ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:
• använda en historisk referensram som innefattar olika tolkningar av tidsperioder, händelser, gestalter, kulturmöten och utvecklingslinjer.

Undervisningen i historia ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9

Forna civilisationer, från förhistorisk tid till cirka 1700
• Jämförelser mellan några högkulturers framväxt och utveckling fram till 1700-talet, till exempel i Afrika, Amerika och Asien.
• Vad historiska källor från någon högkultur, till exempel i Asien eller Amerika, kan berätta om likheter och skillnader i levnadsvillkor för barn, kvinnor och män.

Undervisningen i ämnet samhällskunskap ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

2. Kunskaper om historiska förutsättningars betydelse samt om hur olika ideologiska, politiska, ekonomiska, sociala och miljömässiga förhållanden påverkar och påverkas av individer, grupper och samhällsstrukturer.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto