Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

En stare blir till: från ägg – till fåglar

Vill du se hur det ser ut i ett fågelbo, och hur det är att vara fågelunge? Då ska du se den här filmen om starar. Med unika bilder får vi följa ett par starar, och deras snabba familjebildning. Vi får se hur man bygger ett bo i en fågelholk. Hur pappa stare dekorerar med blommor. Från äggläggning, kläckning, matning och slutligen den första flygfärden ut i livet. På 21 dagar händer allt detta. En av Sveriges bästa naturfilmare, Mikael Kristersson har tagit dessa unika bilder av den svenska flyttfågeln Staren. I filmen får man även lära sig mer om starens liv.


Artikelnummer
Medix557
200,00 kr

Vill du se hur det ser ut i ett fågelbo – och att vara en fågelunge? I filmen ser vi hur starar bygger bo i en fågelholk. Från äggläggning, kläckning, matning, till den första flygfärden ut i livet.

Undervisningen i biologi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 1–3
Året runt i naturen

  • Årstidsväxlingar i naturen. Några djurs och växters livscykler och anpassningar till olika livsmiljöer och årstider.
  • Djur, växter och svampar i närmiljön, hur de kan grupperas samt namn på några vanligt förekommande arter.

Undervisningen i biologi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 4–6
Natur och miljö

  • Näringskedjor och kretslopp i närmiljön. Djurs, växters och svampars samspel med varandra och hur några miljöfaktorer påverkar dem. Fotosyntes och cellandning.
  • Hur djur, växter och svampar kan identifieras och grupperas på ett systematiskt sätt, samt namn på några vanligt förekommande arter.
Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in