Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Fidel Castro

När vi tänker på den lilla karibiska ön Kuba, är det ofta Fidel Castros gestalt som framstår som dess absoluta symbol. En skäggprydd ledare, klädd i militäruniform. Ledaren för en revolution som ledde till det första fria territoriet i Amerika, men även förde med sig förlusten av många medborgerliga rättigheter och en diktatorisk byråkrati.

Denna film berättar historien om Fidel Castro och hur hans styrande inte bara påverkade Kuba, utan också världen runt omkring. Fidel började sin karriär som advokat, utan vinstintresse, för fattiga och utstötta i det korrumperade Havanna. Han slutade som något mycket större, när han 81 år gammal till slut avgick från sin presidentpost efter 49 år vid makten.

Filmen inspirerar till diskussioner om revolutioners ursprung och betydelse och hur det kom sig att Fidel Castro kom att bli en så välkänd symbol.

Artikelnummer
Sol7151
200,00 kr

Filmen berättar historien om Fidel Castro och hur hans revolution ledde till förbättringar, men att folket även förlorade demokratiska rättigheter. Filmen ger en bild av Kubas utveckling.

Undervisningen i Historia (Högstadiet) ska behandla följande innehåll enligt läroplan

• Nationalism och olika former av demokrati och diktatur i Europa och i andra delar av världen.
• Historiska berättelser från skilda delar av världen med skildringar av människors upplevelser av förtryck, till exempel i form av kolonialism, rasism eller totalitär diktatur och motstånd mot detta.

Undervisningen i Historia (gymnasiet) ska behandla följande centrala innehåll

• Industrialisering och demokratisering under 1800- och 1900-talen samt viktiga globala förändringsprocesser och händelser, till exempel migration, fredssträvanden, resursfördelning och ökat välstånd, internationellt samarbete, mänskliga rättigheter, jämställdhet, kolonialism, diktaturer, folkmord och konflikter.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto